Bio-mydło Lawendowe 110g Zobacz większe

Bio-mydło Lawendowe 110g

Polecane do skóry tłustej, łagodzi stany zapalne. Wykazuje właściwości oczyszczające, ale nie wysuszające, wspomaga gojenie ran. Czytaj więcej

Kąpiel

19,99 zł

24 godziny

od 0zł

Dobrodziejstwa całego świata ukryte w jednym mydle! Zainspirowani licznymi podróżami i potrzebą dzielenia się naszą pasją z innymi stworzyliśmy naturalne mydło w którym znajdują się drogocenne dla skóry składniki takie jak: olej ze słodkich migdałów, olej macadamia, olej avocado, oliwa z oliwek, olej winogronowy oraz masło Shea. Od zarania dziejów znane sa dobroczynne właściwości olejków, natomiast proces powstawania masła Shea jest na tyle mistyczny, że mogą go wytwarzać wyłącznie kobiety. Już od rana wprowadź sie w pozytywny nastrój! Bez wątpienia pomoże Ci w tym mydło THE SECRET SOAP STORE, które idealnie sprawdzi się w pielęgnacji zarówno twarzy jak i ciała. Unikalna receptura pozwala zachować skórze odpowiedni poziom nawilżenia, po zastosowaniu mydła skóra staje się aksamitnie miękka i gładka.

Bio-mydło lawendowe powstało na bazie naturalnych, tłoczonych na zimno olejów roślinnych: jojoba, macadamia, avocado, oliwa z oliwek, olej ze słodkich migdałów, wzbogacone masłem Shea, z dodatkiem naturalnego ekstraktu z lawendy. Skoncentrowane działanie naturalnych, tłoczonych na zimno olejów roślinnych sprawia, że po myciu skóra jest odpowiednio nawilżona, optymalnie odżywiona i lekko natłuszczona. W zależności od zastosowanego ekstraktu owocowego Bio-mydła mają różnorodne działanie. Na 100% olejku z bioplantacji, Certyfikat na wybrane dodatki

Mydło lawendowe:

  • nie zawiera żadnych barwników. Kolor mydła uzyskiwany jest z naturalnych wyciągów owocowych i roślinnych, dlatego kolorystyka mydła może się nieco różnić,
  • kosmetyki lawendowe polecane są do pielęgnacji skóry tłustej, łagodzą stany zapalne,
  • lawenda ma właściwości oczyszczające, ale nie wysuszające

Masło Shea (Certyfikat) - zwane także karite co oznacza „życie". Uzyskiwane z nasion drzewa masłowego Magnifolia. Zawiera substancje tłuszczowe, witaminy A, E i F oraz naturalne filtry chroniące przed promieniowaniem UVB. Ma właściwości łagodzące, mocno natłuszczające i wygładzające. Chroni i wzmacnia cement międzykomórkowy oraz płaszcz hydrolipidowy skóry. Stymuluje metabolizm komórkowy i wzmacnia lokalne krążenie kapilarne. Skutecznie chroni przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych. Jest wysoce cenione za swoje zmiękczające skórę właściwości, oraz zdolność leczenia podrażnionej powierzchni skóry.

Olej Avocado (Certyfikat) - uzyskiwany z tłoczenia na zimno dojrzałych owoców Avocado - drzewa pochodzącego z Ameryki Południowej. Jest bogaty w lipidy, w tym nienasycone kwasy tłuszczowe, z przewagą kwasu oleinowego, zawiera kompleks witamin A, D i E. Intensywnie nawilża i odżywia skórę. Zabezpiecza przed wysuszeniem i złuszczaniem się oraz zapewnia skórze gładkość i miękkość. Wspomaga procesy naturalnej regeneracji naskórka. Olej łatwo przenika przez naskórek, zawiera dużą ilość składników odżywczych i substancji aktywnych.

Olej Macadamia - otrzymywany jest poprzez tłoczenie na zimno orzechów rośliny Macadamia Integrifolia pochodzącej z rejonów Australii i Nowej Zelandii. Jest to jasnożółty olej zawierający 57 proc. kwasu oleinowego, 25 proc. kwasu palmitynowego, bogaty w witaminy: A, B, E oraz składniki mineralne zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe oraz fitosterole i lecytynę. Hamuje starzenie się skóry chroniąc lipidy ścian komórkowych przed działaniem wolnych rodników. Daje niezwykle aksamitne odczucie na skórze. Dzięki podobieństwu do naturalnych tłuszczy skóry łatwo się wchłania i wygładza skórę.

Olej Jojoba - ciekły woski otrzymywany z nasion krzewu o tej samej nazwie. Zawiera witaminę E, dostarcza naturalnych substancji wzmacniających odporność skóry na zewnętrzne szkodliwe czynniki. Zmiękcza skórę. Lekki olej łatwo przenika przez naskórek. Doskonale zrównoważony olej nadający się zarówno dla skóry suchej, odwodnionej, jak i przetłuszczającej się. Szczególnie polecany dla skóry podatnej na występowanie trądziku. Jojoba charakteryzuje się bardzo wysoką zgodnością biologiczną ze skórą.

Oliwa z oliwek - w świeżo tłoczonej oliwie z oliwek znajdują się składniki o właściwościach przeciwzapalnych. Oliwa sprawia, że skóra nie traci wody i na długo zyskuje miękkość, jedwabistość oraz promienną świeżość. Znakomicie odżywia skórę, działa kojąco, wygładzająco i nawilżająco. Dostarcza skórze nienasyconych kwasów tłuszczowych, karotenoidów, fitosteroli i fosfolipidów. Działa uelastyczniająco, wygładza powierzchnię skóry, chroni przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych. Mając właściwości antyoksydacyjne, zapewnia ochronę przed wczesnym starzeniem się skóry i przed negatywnymi skutkami promieniowania UV.

Olej ze słodkich migdałów - jeden z najważniejszych olejów w świecie natury! Należy do najstarszych i najlepszych olejów kosmetycznych. Tłoczy się go ze słodkich migdałów - czyli nasion migdałowca - Amygdalus communis (Rosaceae). Ma bardzo wysokie zdolności nawilżania i wygładzania skóry. Stosowany jest w leczeniu egzemy, łuszczycy oraz do skóry suchej, swędzącej i podrażnionej. Szczególnie polecany do skóry suchej i starzejącej się. Neutralny, nie powoduje alergii. Odmładza skórę i nadaje jej ładny wygląd. Bogaty w witaminy i fitosterole.

Sposób użycia: Wilgotną skórę masować kostką, aż do uzyskania piany. Produkt przeznaczony do użytku zewnętrznego. Omijać okolice oczu i ust.

Wszystkie kosmetyki produkowane przez The Secret Soap Store są wytwarzane według naszych pomysłów, własnych receptur. Produkt przebadany dermatologicznie, ekologiczny, nie testowany na zwierzętach, nie zawiera organizmów modyfikowanych genetycznie.

Składniki (INCI): Sodium Palmate, Sodium Palm Kernelate, Aqua, Glycerin, Palm Acid, Sodium Chloride, Palm Kernel Acid, Tetrasodium EDTA, Tetrasodium Etidronate, Butyrospermum Parkii Butter/Shea Butter, Lavendula Angustifolia Extract, Olea Europaea Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, PPG-5, Ceteth-20, Avocado Oil, Macadamia Oil, Jojoba Oil, Lavendula Officinalis

Napisz opinię

Bio-mydło Lawendowe 110g

Bio-mydło Lawendowe 110g

Polecane do skóry tłustej, łagodzi stany zapalne. Wykazuje właściwości oczyszczające, ale nie wysuszające, wspomaga gojenie ran.

Polecamy

produkty powiązane

więcej produktów z

sprawdź najlepsze kompozycje produktów