Naturalny olejek eteryczny lawenda 12 ml Zobacz większe

Naturalny olejek eteryczny Lawenda 12 ml

Łacińska nazwa "lavandula" pochodzi od słowa "lavare", co oznacza "myć się". W starożytności aromatyzowano nią wodę do kąpieli. Podczas I wojny światowej zbierano lawendę, ponieważ uzyskany z niej olej służył do opatrywania ran żołnierzy.  Czytaj więcej

aromaterapia

Udostępnij:

19,99 zł

24 godziny

od 0zł

Zastosowanie:
- DO MASAŻU - 3-5 kropli wymieszać z jedną łyżką oleju nośnikowego, np. z pestek winogron, oliwa z oliwek itd.
- DO KĄPIELI - 10-15 kropli na wannę letniej wody, podawać w strumieniu wlewanej wody
- skropić róg poduszki olejkiem eterycznym, aby ułatwić zasypianie
- dodać ulubiony aromat do proszku do prania lub skropić nim prane ubrania
- wlać kilka kropel dowolnego olejku zapachowego do wiadra z wodą do mycia podłogi
- nasączyć gazik i wciągnąć go na początku odkurzania, w celu zaromatyzowania powietrza
- skropić olejkiem o ulubionym zapachu wycieraczkę pod drzwiami domu lub w aucie
- nasączyć wyschniętą choinkę samochodową lub uzupełnić pusty wkład odświeżacza powietrza
Instrukcja użytkowania: Może powodować uczulenie w kontakcie ze skórą. Działa szkodliwie na organizmy wodne, moze powodować długo utrzymujące się niekorzystne zmiany w środowisku wodnym. Chronić przed dziećmi. Unikać zanieczyszczenia skóry. Nosić odpowiednie rękawice ochronne. W razie połknięcia niezwłocznie zasięgnij porady lekarza, pokaż opakowanie lub etykietę.
Ostrzeżenie:
- Chronić przed dziećmi
- Nie stosować w czasie ciąży, przez matki karmiące, dzieci poniżej 5 lat oraz przez osoby starsze ze słabym zdrowiem
- Unikać kontaktu z oczami i błonami śluzowymi
- Nie stosować doustnie
Uwaga:
Powyższe informacje publikowane są wyłącznie dla celów informacyjnych. W leczeniu choroby ważne jest, aby skonsultować się z lekarzem.

Skład (INCI): Oleum Lavendula Officinalis, Linalol, Limonen, Geraniol, Kumaryna.

Oceń 

Trafiony zapach

Olejek pachnie lawendą. Trafiałam na różne zapachy, ale ten wiernie oddaje uspokajający, cudowny zapach lawendy. Olejek jest bardzo wydajny, dodaję do kominka zapachowego, czasem do kąpieli po ciężkim dniu.

- 2017-01-07

Napisz opinię

Naturalny olejek eteryczny Lawenda 12 ml

Naturalny olejek eteryczny Lawenda 12 ml

Łacińska nazwa "lavandula" pochodzi od słowa "lavare", co oznacza "myć się". W starożytności aromatyzowano nią wodę do kąpieli. Podczas I wojny światowej zbierano lawendę, ponieważ uzyskany z niej olej służył do opatrywania ran żołnierzy. 

Polecamy

produkty powiązane

więcej produktów z Aromaterapia

sprawdź najlepsze kompozycje produktów